Цветовете на автомобила: най-добрите, най-популярните и какво разкриват за вас


Твърди се, че изборът ни на цвят на кола отразява нашата личност.Избирането на цвета на кола може би е второто най-важно решение в процеса на закупуване на автомобили. Разбира се, изборът на подходящата за вас кола е най-важното, но колкото и да не искаме да го признаем, цветът е следващото важно нещо, в крайна сметка трябва да го гледате всеки ден. Колата ви ви чака, когато се събудите сутрин, когато приключите работа, както и на паркинга, когато пазарувате в мола.

Първо, трябва да изберете желания от вас цвят, който подхожда на колата. Струва си да посетите уебсайта на производителя и да го прегледате онлайн. Те ви позволяват да избирате колата си и да я виждате във всички различни цветови комбинации веднага.

Разбира се, цветните тенденции се променят рязко през годините, така че трябва да изберете нещо, което все още ще харесвате след три, четири години.

Направихме топ 10 класация на най-предпочитаните цветове коли, а ето я и нея :


Черен

За първи път от пет години черното отново е фаворит на хората. Черният цвят се връща като най-регистрирания автомобил след петгодишна пауза от първото място. В този цвят (или нюанс) са регистрирани 515 970 коли – това е повече от една пета от всички автомобили, регистрирани през 2017 г.
Черният цвят е цвят на мощността

Той се счита за най-добрия цвят и индикатор за стил и елегантност. Ако карате черна кола, хората са склонни да ви приемат сериозно. Черното не е емоционално или приятелско, но е много разумно. Хората с черни коли са уверени и не се опитват да впечатлят никого. Също така е защитен цвят, който ви поглъща в тъмнина и ви кара да се чувствате в безопасност.


Не случайно първият производител на автомобили – Хенри Форд веднъж е казал на клиентите си, че могат да изберат всеки цвят, който им харесва… стига да е черен.

Един век по-късно и купувачите могат да избират от всеки цят на дъгата и изглежда, че американският пионер е знаел какво говори.

Почти 60% от собствениците на нови модели поръчват черно, бяло или сиво през 2017 година.

Обикновените цветове задържат стойността си, тъй като имат по-добър външен вид, когато става въпрос за търговия.

Една от причините, поради които бялото не е сред предпочитаните цветове, е твърдението, че е трудно да се поддържа чисто.


Сив

Сега сивото (19.7%) е вторият фаворит на нацията, тъй като монохромните цветове продължават да доминират на пазара с почти 60% от 2,54 милиона нови автомобили, регистрирани през 2017 г., поръчани в черно, сиво или бяло. Избиран от предпазливи хора, които искат да се слеят на заден план, сивото често е изборът на по-зрял шофьор, който няма какво да доказва. Малко е потискащ и мрачен. Инстинктивно достигаме до сиво, когато се чувстваме мрачни.


Бял

(19.0%) Собствениците на бели автомобили са придирчиви и трудни за удовлетворяване. Те обичат всички да бъдат искрени и на мястото си, но не са емоционални. Белият е безкомпромисен нюанс без меки нюанси, човекът, който управлява бяла кола, поставя бариери и изпраща съобщението” Не се приближавайте прекалено. Бялата кола може да означава, че някой се опитва да скрие личността си.


Син


СИН (16.0%) Смята се, че водачите на тези автомобили са надеждни. Синьото ви кара да мислите за морето и чистото небе, което вероятно е причината всеки да обича този цвят. За автомобили, това е изборът на хора, които са тихи и много предпазливи от цялата истерия около тях. -Синият не е емоционален цвят. Това е за хора, които са интелектуални, разумни и обичат да мислят.


Сребърен

Сребърните автомобили (10.0%) се управляват от хора, които искат да изглеждат хладно и да създават впечатление за богатство. Хората, които са привлечени от сивите коли, често решават в крайна сметка за сребърен цвят, за да се откроят толкова леко. Среброто е доста неутрален цвят – малко като сиво, но с малко повече блясък, задвижван от някой, който е по-забавен, но не много екстроверт. Един сребърен автомобил показва хубав, обикновен човек, който иска малко блясък в живота си, но нищо прекалено. Цветът по подразбиране за повечето автомобили всъщност е загубил 0,1% пазарен дял в сравнение с 2016 г., но все още държи 10% от пазара днес. Сребърните автомобили се управляват от хора, които искат да изглеждат впечатляващо.


Червен

Червеният цвят (9,9%) изпада от класацията на първите пет, тъй като в момента има една на десет регистрирани коли. Червените коли не са за страхливи хора и се избират от онези, които са ярки, имат жажда за живот и обичат да се открояват от тълпата, което може да обясни защо това е цветът на мечтания автомобил на всяко момче: Ферари. Червеният цвят е стимулиращ цвят, който повишава кръвното налягане. Червената кола може да се свърже с вълнение, но и с агресивност и взискателност. Това е много мъжки цвят и е израз на физическа сила. Червените коли се свързват със силни, излизащи хора, които са забавни.


Зелен

Най-популярният цвят през 1996 г. (1.1%) се крие в седмото място. Не показва признаци за връщане към предишната си слава, тъй като червеното има девет пъти повече от регистрациите.
Със своята асоциация с природата, зелено сигнализира собственик, който е добре балансиран. Те са традиционалисти и не се интересуват от прищевки. Зеленият цвят е много успокояващ, той е в средата на цветовия спектър. Хората, които карат зелени автомобили, търсят спокоен живот


Оранжев

Все повече купувачи избират оранжево (0.8%) . Търсенето нарасна с 9.4% на годишна база. Шофьорите на оранжевите автомобили имат слънчево излъчване и най-вероятно ще се посмеят, но препродажната стойност на оранжевите автомобили е сред най-ниските. Оранжевият е най-забавният цвят за една кола.Това означава игривост


Бронз

Както кафявото и бежовото, собствениците на бронзови автомобили са пестеливи и разумни. Те предпочитат автомобили, които са надеждни и ще издържат, а не пълите с джаджи. Бронзът е по същество топъл кафяв цвят. Сам по себе си той може да бъде доста мрачен цвят, но с тези модерни метални облицовки, бронзовите автомобили са все по бляскави.


Жълт

Както може да се очаква, жълтото (0.4%) никога не е в първите пет. Но той успя да се задържи на 10-то място, въпреки търсенето на цвят, което намалява с 17,1% спрямо предходната година. Собствениците на жълти коли са млади по сърце и имат добро чувство за хумор. Жълтият е цветът на егото, оптимизмът и самочувствието. Това е цветът на колата на оживените, забавни хора, които искат да бъдат видени и не се интересуват от мнението на околните.

А вашата кола какъв цвят е ?