Търсите страхотен нов 12-волтов преносим нагревател за кола? Просто знайте, че не всички нагреватели за автомобилни пространства са направени еднакво. Искате гама от опции за преносими автомобилни нагреватели, които са достъпни и безопасни от реномирани производители нали? Е, как да разбереш дали изобщо работят .

Основни функции

Контрол на температурата

Колко топлина получавате трябва да бъде във вашия контрол. Контролът на температурата ви позволява да регулирате температурата на нагревателя, за да съответства на вашите предпочитания по това време. Още по-добре е, когато нагревателят се предлага с автоматичен превключвател, който изключва нагревателя, в случай че го оставите включен за дълго време.


Материал

Важно е да се гарантира, че избраната от вас печка за кола може да издържи на тежко използване при студените зимни температури. Погледнете материалите, използвани за конструирането на продукта и потърсете нагревател с дълъг захранващ кабел, който се свързва с запалката на автомобила. Обърнете внимание, че преносимият нагревател трябва да има стабилна въртяща се основа за максимална подкрепа.


Скорост на нагряване

Скоростта, с която вашият нагревател достига предпочитаната температура, е важна. Зимата може да стане наистина студена и ще ви трябват нагреватели, които ще се нагреят веднага. Ако обаче предпочитате постепенно отопление, днес на пазара има много евтини нагреватели, които ще отнемат няколко минути, преди да достигнете оптимална температура.


Други съображения

Шум

Ако купувате вентилатор на нагревателя, добре е да проверите количеството шум, който издава. Вентилаторът определено ще вдигне шум от въртящите се вентилатори, но въпросът е дали можете да го издържите.

• Отоплителен стил

Можете да изберете лъчева, вентилаторна или конвекционна технология. Тези технологии имат своите предимства; те ще определят колко бързо колата ви се нагрява и колко топлина можете да получите от устройството.

• Удобства

Някои от нагревателните подложки и възглавнички се предлагат с масажиращи функции. Те са насочени към повишаване на нивото на комфорт и насърчаване на по-доброто кръвообращение. Имайте предвид, че тези функции ще дойдат срещу допълнително заплащане.

Проблемите с автомобилите могат да накарат хората да се хванат за главата. Ако печката на колата ви внезапно издухва студен въздух вместо топлина, имате причина да се разочаровате. Ненадеждните печки за автомобили могат да направят студените зимни месеци практически непоносими.

Няколко неща потенциално могат да се объркат с автомобилните печки, защото, подобно на отоплителната система за дома, има много компоненти, които работят заедно, за да отопляват колата ви. Ако има един или повече от тези проблеми, вашето превозно средство може да изпуска хладен въздух, а не топлина.

Причина № 1

Няма достатъчно охлаждаща течност

Колата ви използва охлаждаща течност – обикновено се състои от 50% антифриз и 50% вода – за охлаждане на двигателя ви, особено през горещите месеци на лятото. През зимата, когато загрявате колата си, охлаждащата течност се пренася от двигателя в ядрото на нагревателя, който след това издухва топъл въздух в колата.

Първите минути може да се чувства хладно, защото двигателят трябва да се загрее, за да може топлинната течност да се загрее и да осигури топлина във вашия интериор. Ако хладният въздух продължава да издухва, първото нещо, което трябва да проверите, е вашето ниво на охлаждащата течност. Когато колата ви е с ниско съдържание на охлаждаща течност, тя няма да може да изпрати никоя към ядрото на нагревателя за създаване на топъл въздух.


Причина №2

Проблеми с нагревателя

Проблемите с нагревателя на автомобила често са свързани и със затруднения със сърцевината на нагревателя: охлаждащата течност може да не пътува правилно през нагревателната сърцевина, въздухът от двигателя на вентилатора не достига до нея или има запушване в малката тръба на нагревателната сърцевина.

Накратко, нагревателните ядра представляват части от охладителната система, наподобяващи компактни радиатори. Ядрото на нагревателя е изградено от месингова или алуминиева тръба, която пренася горещата охлаждаща течност вътре и навън, заедно с вентилатори, които разпръскват топлината, отделена от охлаждащата течност. Ядрото на нагревателя е отговорно за действията на размразяването и отоплението на автомобила. Нагревателните ядра обикновено са разположени директно в задната част на таблата.

Ако колата ви не духа топъл въздух в кабината и нивото на охлаждащата течност е наред, тогава бихте могли да имате проблем с сърцевината на нагреват


Причина № 3

Нефункционален термостат

Ако забележите, че манометърът ви на термостата остава на „С“, дори след като двигателят има време да се загрее, може да имате счупен термостат. Ако термостатът не може да сигнализира на автомобила, че двигателят е топъл, охлаждащата течност няма да бъде изпратена, за да достави топлина в сърцевината на вашия нагревател и въздухът ще остане хладен. Термостатите са сравнително лесни и евтини за поправка, така че инсталирането на нов може да накара нагревателя да работи отново бързо.


Причина № 4

Теч на вода

Последният често срещан проблем с автомобилните нагреватели е теч на вода. Има много различни места, на които течовете могат да се появят, така че не забравяйте да проверите маркучите, радиатора и водната помпа за повреди. Ако някое от тези три изтича, нагревателят на колата ви няма да работи правилно.