Между футболните тренировки на децата и задачите през деня днешните семейства са по-натоварени от всякога. Твоето вероятно не е по-различно. Чувствате, че сте планирали всяка секунда от време ви и като семейството не прекарват достатъчно качествено време заедно.

Предлагаме ви няколко неща, които да превърнете в традиция със семейството си и така да ги превърнете в забавление за вас и да се сближите още повече.

Показвайте обичта си всекидневно

Малките деца жадуват за внимание, докато тийнейджърите обръщат очи, ако ги приближите. Но всяко дете се нуждае от обич. Едно от най-важните неща, които семействата правят заедно, за да останат свързани, е да проявяват привързаност един към друг. Давайте целувки и прегръдки на малките. За тийнейджърите може да се наложи да се задоволите с много 5 минути, докато ги карате в залата или на училище. Не забравяйте и вашия съпруг. Превръщането на брачния ви живот в приоритет е от полза за цялото ви семейство. 


Отидете на езда заедно с децата си

Повечето конни бази предлагат разходка с коне из природата. Ако детето ви е малко, то тогава може да опита яздене на пони в манеж, където има инструктор, който ще го наблюдава и помага.

Това ще се отрази добре както на вас, така и на децата ви. Страхотно би било да заобичат животните от малки, а кой знае, ако им хареса могат да започнат уроци по езда и да превърнат ездата в страст.

Избийте стреса, като прекарате време сред природата и се смеете със семейството си. Изследванията показват, че смехът наистина е най-доброто лекарство. Освен това, кой не иска да чуе онези малки писъци от смях от най-любимите си хора на света ? 


 Спорт и забавления

Разходете се в парка, когато е топло. Играйте на закрито семейни игри, когато е студено. Едно от най-здравословните неща, които може да правите като семейство е да играете всеки ден, независимо от времето. 

Просто намерете прости начини да поддържате семейството си активно на закрито или навън. Така всички се движат или извършват някаква дейсност и времето заедно помага на семейството ви да се свърже.  


 Пригответе питателни закуска заедно

Когато децата останат гладни, е лесно да посегнете към картофените чипсове или бисквитките, за да им осигурите бързо хранене. Превърнете глада на всички в здравословно занимание. 

Пригответе питателни закуски заедно. Докато ви помагат да си приготвите закуските, те се научават да правят избор за здравословно хранене, който ще им остане цял живот, а и със сигурност ще се забавлявате повече.


Четете книги 

Вашето семейство е като турнадо навсякъде вкъщи. Вземете интересна книга, с която да им привлечете вниманието, да ги успокоите и насърчите любовта им към четенето. По-малките деца, дори бебетата, ще се радват да гледат книги с картинки с мама и татко. Тийнейджърите могат да четат най-новата сага за вампири с родителите си. 

Може да предприемете поетапното четене на страници или може да го направите като игра и всеки член на семейството да чете на глас и така да се редувате. Времето е ключовата дума тук – всеки получава време за четене.


Почистете къщата заедно

Майките имат постоянната скучна работа :почистване на къщата. Направете почистването част от ежедневието си и го добавете като едно от нещата, които трябва да правите като семейство. Позволете на децата да се включат, за да намалят натовареността ви.

Отнема само 20 минути, да подредите стаите си, особено когато имате малка армия, която се справя с бъркотията. Ако всички работят заедно всеки ден, домът ви скоро ще изглежда така, както преди да сте имали деца. 


Яжте заедно 

Всички се стремят да излязат през вратата сутринта. В обедно време децата обикновено са в училище, а съпрузите са на работа. Вечерята обикновено е едното хранене за деня, когато всички можете да се съберете. Изключете телевизора. Скрийте мобилните телефони в чекмедже. 

Накарайте всички да седнат заедно на семейната трапеза и да се насладите на ядене заедно. Има много ползи от семейното хранене, а прекарването на време с любимите хора всеки ден от седмицата е само едно от тях. 


Обсъдете деня си 

Как беше денят ти? Това е често срещан въпрос, който задаваме, когато съпругът ни се прибере от работа. Важно е да попитате всички в къщата си и за техния ден. Насърчете по-малките си деца да говорят за деня си или ги оставете да рисуват картинки, ако това им е по-лесно.

Проучете дните един на друг и наистина обърнете внимание на това, което децата ви ще кажат. Дори и да сте били с тях през целия ден и да знаете точно какво са направили, пак ще научите нещо ново, когато споделят своята гледна точка за събитията през деня.