Пролетта е почти тук и знаете какво означава това: Време е да направим малко пролетно почистване!


Независимо дали постоянно почиствате къщата си или само подреждате нещата преди да пристигнат гостите, знаейки няколко бързи и лесни трика, може да улесни процеса много повече.

За да Ви помогнем да спестите малко време и неудовлетвореност – заедно с много загубени пари за почистващи продукти – ето списък с някои евтини и лесни хакове, които ще трансформират почистването ви!


1.Да се ​​справим с вонящия боклук с лимон

Добавете свеж аромат към вашата кухня, като нарязвате лимон и пускате няколко малки филийки през изхвърлянето на боклука. (Това също е чудесен трик, който да използвате непосредствено преди пристигането на гостите!)


2. Почистете пасатора

Напълнете смесителя с топла вода и капка сапун. Включете го и го оставете за няколко секунди. След това го изплакнете с топла вода и сте готови!


3. Почистете гъбата си

Гъбите могат да имат много бактерии, особено ако са останали в мивката. Искате да сте сигурни, че ги почиствате често.
Това е толкова лесно: Просто пуснете мократа гъба в микровълновата за 30 секунди, за да премахнете всички бактерии! Просто изчакайте минута или две, преди да я извадите, тъй като все още ще е горещо.
Можете също така да поставите гъбата си в съдомиялната машина, за да я получите отново хубава и чиста!


4. Плочки, които изглеждат като нови

След като прахосмукирате пода, всичко, от което се нуждаете, е кофа с вода, лек перилен препарат и парцал. Тогава започнете да търкате! Не забравяйте често да почиствате парцала и водата, за да сте сигурни, че не просто натискате повече мръсотия по пода.
Ако наистина искате да отстраните трудните петна, опитайте да използвате четка за зъби! Сериозно, това ще промени живота ви.


5. Почистване на фугите

Ако е минало известно време, използвайте метла или сух парцал, за да измиете праха и след това почистете района. Използвайте мокра кърпа или чорап, за да премахнете остатъците от прах или мръсотия.
За да почистите фугите, всичко, от което се нуждаете, е гъба (или мека четка за зъби) и кофа с вода с малко количество препарат за съдове. След като приключите с измиването, използвайте влажна парцал, за да премахнете остатъците от остатъка от сапуна.


6. Почистване на вентилацията

Ако не сте проверявали от известно време, вентилационните отвори вероятно са доста мръсни и прашни. Това не само изпраща прах в стаята, но и блокира въздуха да излезе навън.
Лесно поправяне: Опитайте първо да премахнете праха с мек вакуумен инструмент с четка. Ако това не свърши работата, намокрете парцал с всяко почистващо средство и го увийте около нож за масло, за да почистите отворите!


7. Използвайте оцет, за да се отървете от твърдите водни петна

Оцетът може да направи чудеса за вашите кранове, които имат петна от твърда вода.
8. Почистване на щорите

Те вероятно също са доста мръсни, ако не сте ги почиствали от известно време, така че ето лесно решение:
Комбинирайте равни части вода и оцет в купа и вземете чорап, който да поставите върху ръката си. Потопете чорапа в разтвора и след това го прокарайте върху всяка решетка на щорите, за да премахнете замърсяването или праха!


9. Използвайте сода за хляб за по-светло и по-чисто пране

Просто изсипете чаша сода за хляб с измиването и дрехите ви ще излязат още по-ярки и чисти!


10. Почистете безопасно вашия компютър

Има определени химикали, които никога не трябва да използвате на или в близост до вашия компютър, включително:
– ацетон
– Етилов алкохол
Tолуен
– Етилова киселина
– амоняк
-Метил хлорид

Като общо правило при почистване на компютъра избягвайте да използвате хартиени продукти, не използвайте тежки химикали и никога не пръскайте продукта директно върху екрана.
Ето един безопасен и лесен начин за почистване на компютъра:
За да почистите клавиатурата си, изсипете малко бял оцет върху кърпа от микрофибър и старателно почистете клавиатурата.
Използвайте памучен тампон, напоен с оцет, за да почистите области, които се нуждаят от повече внимание.
За да почистите екрана си, вземете кърпа от микрофибър и внимателно избършете с кръгово движение.
Нанесете смес от лека вода и оцет, ако е необходимо.


11. Почистете мътните чаши с оцет

Просто използвайте хартиена кърпа и малко количество оцет, за да станат чашите отново хубави и чисти!


12. Премахнете мазни петна

За да почистите мазни петна от килим или друга повърхност, просто смесете четири части триене на алкохол с една част сол и след това разтрийте сместа в петното. Оставете повърхността да изсъхне.


13. Почистете праха, мръсотията и трохите с помощта на тиксо

Използвайте тиксо, за да вземете прах, мръсотия и трохи почти навсякъде из къщата – лампи, чекмеджета, тъкани – всичко!


14. Използвайте паста за зъби за почистване на маратонки

Всичко, от което се нуждаете, е стара четка за зъби и малко паста за зъби, за да получите белите части на маратонките ви отново да изглеждат като нови!

15. Лесен начин за почистване на микровълновата

Микровълната може да стане доста мръсна, но има лесен начин отново да заблести.
Поставете равни количества вода и оцет в безопасна за микровълнова купа купа (заедно с малък дървен предмет, като клечка за зъби, за да предотвратите кипене или други опасности). След това го оставете на високи градуси за 5 до 10 минути. Изчакайте няколко минути, за да се охлади, след което, когато го отворите, всичко, което трябва да направите, е да избършете вътрешността на микровълновата с гъба или хартиена кърпа. Voila! Почистете микровълновата печка без излишни скъпи (и често неефективни) почистващи препарати.Можете също така да добавите лимон към сместа за свеж, чист аромат!