Независимо дали сте боядисали стена за акцент в дома си преди или искате да експериментирате и да направите въздействие, няколко варианта за дизайн са толкова лесни и преобразяващи, колкото акцентната стена.

Един от най-вълнуващите аспекти на акцентната стена е възможността да използвате смел и светъл цвят, с който може да сте твърде предпазливи, за да покриете цяла стая. Стената с акцент ви позволява да играете с цветове в стаята си, без да се преуморявате или затрупвате пространството. Плюс това, ако се мъчите да добавите малко повече визуален интерес към голяма стая, акцентната стена може да създаде красива фокусна точка.

Когато избирате акцентен цвят на стената, потърсете допълващ нюанс по-тъмен или по-смел от останалата част от стаята. Ако търсите да започнете някои идеи, ето девет цвята боя, подходящи за акцентна стена.


Най-доброто зелено: Ripe Olive Sherwin-Williams SW 6209

    Зеленото е много модерен цвят на боята в момента, но ако не искате да се ангажирате изяло с него, акцентната стена може да бъде чудесна алтернатива. Ripe Olive Sherwin-Williams е наситено зелен оттенък, който е идеално подходящ за всекидневна, спалня или дори стена за акцент в банята. Това е топъл нюанс и се съчетава добре с неутрали като бежово или почти бяло или дори по-светли нюанси на зелено.


 Най-доброто черно: Farrow & Ball Off Black

 Ние обичаме черните стени, но също така разбираме, че не всеки е готов за боядисването на напълно черна стая. Вземете най-доброто от двата свята с Farrow & Ball Off Black. Този черен нюанс, но не-напълно-черен има подкосъм на синьо и се сдвоява красиво с други готини цветове на боята като лилаво, синьо или дори бяло. Изключително сложен е и ние го обичаме най-вече зад легло или диван.


 Най-доброто синьо: Sherwin-Williams Searching Blue SW 6795

    Синьото е чудесен избор за акцентна стена, защото добавя успокояващ елемент в стаята. Sherwin-Williams Searching Blue е смело средно синьо с хладни тонове и е идеалният тласък на цвета за вашата стена. Опитайте го върху стената на камината в хола и акцентирайте в останалата част от стаята с хладни неутрали като сиво или бяло. Поп с ярко синьо също е чудесен начин да добавите усещане на крайбрежието към пространство без цялостно обновяване.


 Най-добрият оранжев: The Spruce Best Home Persimmon Orange SPR-01

    Искате ли да добавите весел цвят на вашия хол или баня? Spruce Best Home Persimmon Orange е наситено червено-оранжев нюанс, който ще добави безкрайна индивидуалност на вашето пространство, без да изглежда като карнавал. Сдвоете го с по-светли цветове с топли тонове, като светло жълти или почти бели.


Най-добро жълто: Benjamin Moore Suntan Yellow 2155-50

    Не може да се отрече, че жълтото е цветът на щастието. Benjamin Moore Suntan Yellow е слънчев жълт нюанс, който не е твърде ярък, но добавя достатъчно пигмент, за да озари пространството, което може да липсва на естествена светлина. Опитайте го в трапезария или жилищно пространство и го сдвоете с кафяви или бели цветове.


  Най-добър неутрален: Behr Kindling N200-6

Акцентната стена не трябва да бъде смела или ярка. Всъщност Behr Kindling е богат еспресо нюанс с нотки на синьо и лилаво и изглежда красиво, за да добави измерение и дълбочина като акцентна стена в хол или спалня. Сдвоете го с неутрали или дори по-тъмен син или зелен нюанс за прекрасно комбо.


Най-добър розов: Valspar Sweet Sixteen 1006-2A

    Valspar Sweet Sixteen е цветът на дъвка от балончета от детството и е един от любимите ни възможности за избор на ярка акцентна стена на входа или банята. Това средно розово добавя безкраен цвят и се превръща в моментална фокусна точка във вашия дом. Опитайте зад дивана в минималистичен хол или на стената във фоайето, за да посрещате гости.


Най-добър лилав: Magnolia Paint Webster

    Magnolia’s Webster Avenue е шикозен нюанс на лилаво, който работи приказно като акцентен цвят на стената. Този дълбок нюанс ни напомня на гроздово желе и е прекрасен характерен цвят на стената за ден, офис или спалня. Това е хладен нюанс с прашно усещане, което е приветливо и успокояващо.


Най-добър тийл: Sherwin-Williams Belize SW 6945

Кой казва, че акцентните стени трябва да са тъмни? Sherwin-Williams Belize е свеж цвят от аква боя, който може да озари всяко помещение. По-светлата акцентна стена е чудесна опция, ако искате да поддържате обграждащите стени бели или боядисани в по-светъл неутрален тон, но все пак искате да добавите пръски цвят. Опитайте Белиз в хол или целогодишна слънчева стая за яркост.